#Dýňové noky

Dýňové noky

  • Čas: 60 min.
  • Porce: 2 porce

Dýňové noky se smetanovou omáčkou – tohle je absolutní podzimní comfort food! 🍂✨ Měkoučké noky z dýně se krásně spojí s jemnou, krémovou omáčkou a vytvoří jídlo, které pohladí duši i chuťové buňky. 🤍 Každé sousto je krémové, voňavé a dokonale hřejivé – ideální večeře do chladných dní. 🧡

Energetické hodnoty na 1 porci (orientačně):

1034 kcal / 31g bílkovin, 121g sacharidů, 47g tuků


Potřebuješ:

1/2 dýně Hokkaido
mouku dle potřeby
10g másla (ghí)
dýňová semínka

200ml smetany 31%
50g parmezánu
česnek, chilli vločky
petržel

Postup:

Nejprve si dýni uvař. Pak vydlabej její a pořádně ho rozmačkej. Přidej mouku dle potřeby, aby se ti vytvořilo těsto, které nebude tolik lepivé. Pak si jen odlom kousek těsta, vytvaruj si tvar koule a provázkem udělej na dýni zářezy tak, aby ti vznikla malá dýnička. Takto to udělej s celým těstem. Pak malé dýně hoď do vroucí osolené vody a vař dokud ti nevyplavou. Až budou všechny hotové, na pánvi si roztop máslo a dýničky orestuj z obou stran do zlatova. Odlož je bokem a do pánve nalej smetanu, posyp parmezánem a kořením a počkej, až smetana zhoustne. Pak ji jen posyp petrželkou a dýničky vlož do ní vlož. Nakonec doprostřed každé dýně vlož dýňové semínko. A krásné podzimní jídlo máš hotové! Ani nebudeš věřit, jak je to dobré!

  • qr
  • Přesný postup najdeš ve videu na mém Instagramu. Stačí kliknout na ikonku.