#Kebab Špízy

KEBAB

  • Čas: 30 min.
  • Porce: 2 porce

Když se řekne kebab, většinou si vybavíš mastnej fastfood zabalený v papíru, co ti udělá radost tak na 10 minut – a pak tě jen tíží. 😅 Ale hele – co takhle domácí kebab špízy? Plný šťavnatýho masa, voňavýho koření a hlavně bez zbytečnýho tuku! Udělat si je můžeš jednoduše v troubě za pár minut. Přidej k tomu jogurtovej dip, sweet chilli omáčku a máš jídlo, který chutná jako z bistra, ale výživově to vůbec není prasárna. Tyhle špízy tě prostě budou bavit!

Energetické hodnoty na jednu porci:

572 kcal / 37g bílkovin, 48g sacharidů, 25g tuků.


Potřebuješ:

5 tortil
500g hovězí mleté maso 10% tuku

Marináda: 20 ml olivového oleje 2 lžíce kečupu
2 lžíce sojové omáčky
šťáva z ½ citronu
sůl, pepř, česnek, sladká paprika, kari

Na servírování 1 porce: 1 řecký jogurt 5%
20 ml sweet chilli omáčky

Postup:

Vem si maso, rozděl jej na 5 stejných dílů. Na každou tortilu rozplácni 1 díl masa a všechny tortily pak naskládej na sebe. Tortily nařež na 5 stejných dílů svisle. Všechny díly otoč doprava masem nahoru a napíchni do nich 5 špejlí. Nakroj tortily tak, aby vzniklo 5 špízů. Naskládej je na plech a potři marinádou, kterou si vytvoříš smícháním olivového oleje, kečupu, sojové omáčky, šťávy z citronu, soli, pepře, česneku, sladké papriky a kari. Poté špízy peč 15-20 min v troubě na 180 stupňů.  Na talíř naservíruj řecký jogurt, polij sweet chilli omáčkou a polož na něj špíz. Ozdob petrželkou a podávej!

  • qr
  • Přesný postup najdeš ve videu na mém Instagramu. Stačí kliknout na ikonku.