#Špenátová roláda

Špenátová roláda

  • Čas: 15 min.
  • Porce: 6 porcí

Vypadá jako z cukrárny, ale přitom je úplně v pohodě i do fit režimu. 💚 Tahle špenátová roláda je přesně ten typ dezertu, co tě překvapí – krásně nadýchaná, jemná a svěží, s krémovou náplní a ovocem, který tomu dá ten správnej šmrnc. Lehká, sladká tak akorát a hlavně – hotová raz dva. Ideální, když chceš něco efektního, ale nechceš trávit hodiny v kuchyni. A co je nejlepší? Vypadá fancy, ale sníš ji bez výčitek. ✨🍓

Energetické hodnoty na 1 porci:

246 kcal / 18g bílkovin, 20g sacharidů, 10g tuků


Potřebuješ:

250g baby špenát
7 vajec
1 lžíce medu
1 lžíce vanilkové pasty
70g pohankové ( či jiné ) mouky

Krém:
500g tvarohu - osladit medem dle chuti
ovoce

Postup: 

Špenát, vejce, vanilkovou pastu a mouku hoď do mixéru a rozmixuj. Těsto vylij na pečicí papír a peč na 180 stupňů asi 10 min v troubě. Mezitím si připrav krém z tvarohu a medu. Až těsto vychladne, potři ho krémem, vyskládej na něj menší kusy ovoce a opatrně sroluj do roládu. Vrch potři zbylým krémem a dozdob dle své fantazie!

  • qr
  • Přesný postup najdeš ve videu na mém Instagramu. Stačí kliknout na ikonku.